قلعه چنانسی فرانسه (Chenonceau)، قلعه زنان قدرتمند

جستجو در سایت


دسته بندی


آخرین مقالات


برچسب ها


آخرین تور ها


6 روز سوییس (TK2143)

6 روز سوییس (TK2143)

7 روز فرانسه (TK2181)

7 روز فرانسه (TK2181)

7 روز تونس (TK2180)

7 روز تونس (TK2180)

قلعه چنانسی فرانسه (Chenonceau)، قلعه زنان قدرتمند

قلعه چنانسی فرانسه (Chenonceau)، قلعه زنان قدرتمند

قلعه چنانسی فرانسه (Château de Chenonceau) یکی از جاذبه‎‌های کمتر شناخته فرانسه است که در مرکز این کشور و 200 کیلومتری جنوب غربی فرانسه قرار گرفته است. این قلعه یکی زیباترین جاهای دیدنی فرانسه است و پس از کاخ ورسای، دومین قلعه و کاخ پربازدید در سرتاسر فرانسه است.
اگرچه معمولا قلعه چنانسی در برنامه تور فرانسه جای ندارد، اما با اینحال پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با این بنای زیبا و چشم‌نواز بیشتر آشنا شوید.

[lwptoc]

موقعیت قلعه چنانسی فرانسه
موقعیت قلعه چنانسی فرانسه

موقعیت قلعه چنانسی فرانسه

قلعه چنانسی فرانسه در حاشیه رود شِر (River Cher) و در نزدیکی شهر کوچک چنانسی (Chenonceaux) واقع شده است. شهر چنانسی در منطقه اندر-ا-لوآر (Indre-et-Loire) و استان سانتر-وال-دلوآر (Centre-Val de Loire) قرار دارد.
همانطور که گفتیم، قلعه چنانسی فرانسه در حدود 200 کیلومتر با پاریس فاصله دارد و شما ظرف مدت 2 ساعت و نیم، می‌توانید خود را از پاریس به این شهر برسانید.

درباره قلعه چنانسی فرانسه
درباره قلعه چنانسی فرانسه

درباره قلعه چنانسی فرانسه

پیش از اینکه درباره قلعه چنانسی فرانسه صحبت کنیم، باید کمی به مفهوم کلمه Château در فرانسه بپردازیم. در فرانسه به عمارت‌های اربابی و اعیانی و حتی کاخ‌های سلطنتی، شاتو یا Château گفته می‌شود. برخی از این عمارت‌ها استحکامات دفاعی و برج و بارو و خندق دارند و برخی نیز دارای این امکانات نیستند. به عنوان مثال در زبان فرانسوی به کاخ ورسای نیز Château de Versailles گفته می‌شود.
قلعه چنانسی فرانسه نیز ترکیبی استثنایی و زیبا از سبک‌های معماری گوتیک (Gothic) و رنسانس (Renaissance) است که با داشتن باغ‌ها بزرگ، زیبا و فرحبخش، از جمله مهمترین و دیدنی‌ترین قلعه‌ها در سرتاسر فرانسه است و از سال 1840 میلادی توسط وزارت فرهنگ فرانسه، در فهرست میراث تاریخی و فرهنگی این کشور ثبت شده است.
اولین اشاره‌ها به محدوده‌ای که امروزه قلعه چنانسی فرانسه در آن قرار گرفته است، به قرن یازدهم میلادی بازمی‌گردد و به علت وجود رودخانه شر در حاشیه این منطقه، یک آسیاب آبی در این نقطه قرار داشته است.
در قرن سیزدهم میلادی، این آسیاب و زمین‌های اطراف آن به خانواده مارکوئز (Marques) که از اربابان و فئودال‌های فرانسه بوده‌اند تعلق داشته است. این خانواده یک قلعه در این منطقه احداث کردند که در نتیجه مخالفت با پادشاه فرانسه و به عنوان مجازات، به آتش کشیده شد. خاندان مارکوئز این قلعه را در دهه 1430 میلادی بازسازی کردند، اما جانشینان آنها در قرن شانزدهم تصمیم به فروش این ملک اربابی گرفتند.
توماس بوهیر (Thomas Bohier) که در آن زمان از رجال معتبر و پرنفوذ دربار هنری هشتم فرانسه (Charles VIII of France) به شمار می‌رفت، این قلعه را در سال 1513 میلادی خرید و بخش زیادی از آن را تخریب کرد تا عمارت جدیدی برای خود بنا کند.
عملیات ساخت این بنای جدید در سال 1515 میلادی آغاز و در سال 1521 به پایان رسید. عملیات ساخت این بنا زیر نظر همسر بوهیر، کاترین بریسونه (Katherine Briçonnet) انجام گرفت و کاترین چنان بنای زیبایی ساخت که دوبار میزبان پادشاه فرانسه فرانسیس اول (Francis I) شد.
اما در سال 1535 میلادی، فرانسیس اول بخاطر بدهی بوهیر، قلعه چنانسی فرانسه را مصادره کرد. پس از مرگ فرانسیس، پسرش هنری دوم (Henry II) به سلطنت رسید و این قلعه را به معشوقه خود، دیان د پویتیه (Diane de Poitiers) بخشید. دیان شیفته این قلعه شده بود و در سال 1555 دستور داد تا پلی بر روی رودخانه بسازند تا قلعه به زمین‌های جنوبی نیز متصل گردد. همچنین بخش مهمی از باغ‌های اطراف قلعه چنانسی فرانسه نیز به دستور دیان انجام شد و امروزه باغ شرقی این قلعه به نام دیان شناخته می‌شود.
اما پس از درگذشت هنری دوم در سال 1559میلادی، همسر قدرتمندش کاترین مدیچی (Catherine de’ Medici) که نایب السلطنه فرانسه شده بود، قلعه چنانسی را از دیان پس گرفت و آن را به عنوان اقامتگاه مورد علاقه خود برگزید. کاترین هزینه زیادی در بازسازی و تزئین این قلعه به خرج داد و به دستور وی، یک تالار بزرگ بر روی پل جنوبی قلعه ساخته شد. همچنین در سال 1560، اولین آتش بازی تاریخ فرانسه در همین قلعه چنانسی و به دستور کاترین مدیچی برگزار شد.

نمایی از قلعه چنانسی فرانسه
نمایی از قلعه چنانسی فرانسه

پس از مرگ کاترین، قلعه چنانسی فرانسه به عروسش لوییز لورین (Louise of Lorraine) رسید. لوییز در این عمارت سکونت داشت که خبر ترور همسرش پادشاه هنری سوم (Henry III) را شنید و گفته می‌شود از آن تاریخ به مدت یازده سال تا زمان مرگش، به افسردگی شدید مبتلا شد و با لباس سیاه در این قلعه تردد می‌کرد. پس از این دوران، از محبوبیت قلعه چنانسی فرانسه کاسته شد و تنها به عنوان محلی برای شکار توسط خانواده سلطنتی فرانسه استفاده می‌شد و لوئی چهاردهم (Louis XIV) آخرین پادشاهی بود که به قلعه چنانسی فرانسه سفر کرد.
در سال 1733 قلعه چنانسی فرانسه توسط کلاود دوپین (Claude Dupin) خریداری شد و از آنجاییکه همسرش لوییز دوپین (Louise Dupin) زنی هنرمند و ادب دوست بود، یک کتابخانه و سالن اجتماعات بزرگ در این قلعه احداث کرد و قلعه چنانسی فرانسه به محلی برای گردهمایی چهره‌های برجسته تاریخ هنر و ادبیات فرانسه چون ولتر (Voltaire) و مونتسکیو (Montesquieu) بد شد. همچنین ژان ژاک روسو (Jean-Jacques Rousseau) معلم خصوصی پسر خانواده دوپین بوده و تعدادی از آثار خود را در قلعه چنانسی فرانسه نوشته است. علاوه بر این، لوییز دوپین نیز پس از مرگ، در زمین‌های جنوبی قلعه چنانسی به خاک سپرده شد و می‌توانید از مقبره او دیدن کنید.

[sc name=”highlight” text=”همچنین ژان ژاک روسو (Jean-Jacques Rousseau) معلم خصوصی پسر خانواده دوپین بوده و تعدادی از آثار خود را در قلعه چنانسی فرانسه نوشته است” ]

 

در سال 1913 میلادی، هنری منیه (Henri Menier) این عمارت را خریداری کرد و هنوز نیز همین خاندان، مالک قلعه چنانسی فرانسه به شمار می‌روند. در جریان جنگ جهانی اول، عمارت ساخته شده بر روی پل به عنوان یک بیمارستان برای مداوای مجروحان جنگی استفاده می‌شد و در جنگ جهانی دوم نیز به یکی از استحکامات نظامی نیروهای آلمانی اشغالگر فرانسه بدل شد. متاسفانه در طول جنگ جهانی دوم، قلعه چنانسی فرانسه چندین مرتبه هدف بمباران نیروهای متحدین و متفقین قرار گرفت و آسیب دید. البته پس از پایان جنگ جهانی دوم و در سال 1951، این قلعه و باغ‌های اطراف آن به خوبی مرمت و بازسازی شد تا همچنان شکوه و زیبایی قدیمی خود را به رخ بازدیدکنندگان بکشد.

قلعه چنانسی یکی از جاذبه‌های زیبا و کمتر شناخته شده فرانسه است و پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد دارید برای بار دوم به فرانسه سفر کنید، از جاذبه‌های خاص‌تری چون این قلعه، تماشاخانه نیم، مونت سن میشل و یا منطقه ساحلی فرنچ ریویرا دیدن کنید.

اشتراک گذاری این پست

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.