نقشه جهان + دانلود رایگان

جستجو در سایت


دسته بندی


آخرین مقالات


برچسب ها


آخرین تور ها


6 روز سوییس (TK2143)

6 روز سوییس (TK2143)

7 روز فرانسه (TK2181)

7 روز فرانسه (TK2181)

7 روز تونس (TK2180)

7 روز تونس (TK2180)

نقشه جهان + دانلود رایگان

نقشه، نمایشی بصری از کل یا بخشی از یک منطقه است که معمولاً در دو بعد و سطحی مسطح ترسیم می‌شود. کشیدن نقشه جهان ارائه نمایشی نمادین از عناصر واقعی کره زمین در یک سطح صاف است. نقشه‌ها به علت اینکه ویژگی‌های خاص و جزئیات مربوط به مناطق را نشان می‌دهند، کارایی داشته و بسیار مفید هستند. این ویژگی‌ها مرزها، توپوگرافی، ویژگی‌های فیزیکی، آب و هوا و حتی فعالیت‌های اقتصادی را شامل می‌شود. نقشه‌ها انواع مختلفی دارند: نقشه‌های دوبعدی، سه‌بعدی، ایستا، پویا و تعاملی.
بشر از دیرباز به اهمیت نقشه‌ها پی برده و از زمان‌های بسیار قدیم از آنها استفاده کرده است. نقشه‌ها در قرن هفدهم تا نوزدهم دقیق‌تر شده و کشورهای مختلف برنامه‌های نقشه‌برداری ملی را تصویب کردند. استفاده وسیع از عکاسی هوایی در طول جنگ جهانی اول به‌طور چشمگیری به روند نقشه‌برداری کمک کرد.
در این مقاله قصد داریم به توضیح مختصری در مورد تاریخچه نقشه جهان و تکامل روند رسم آن تا به امروز پرداخته سپس انواع مختلف نقشه جهان را معرفی کنیم و مشخصات کلی جهان کنونی را که در کشیدن نقشه دنیا بروز و جدید به کار رفته است، شرح دهیم. با ما همراه باشید. سرفصل¬های بیان¬شده در این مقاله عبارت¬اند از:
• تاریخچه و روند تکامل کشیدن نقشه جهان
• انواع مختلف نقشه جهان
• مشخصات کلی نقشه جهان در حال حاضر

[ps2id id=’1′ target=”/]

تاریخچه و روند تکامل کشیدن نقشه جهان

قدمت ترسیم نقشه‌ها حدود 8000 سال یا بیشتر است. نقشه و نقشه‌کشی ابتدا در یونان باستان آغاز شد و بیشتر پیشرفت خود را مدیون فیلسوفان این کشور است. مفهوم زمین کروی در بین فیلسوفان یونانی از زمان ارسطو به رسمیت شناخته شده و از آن زمان تاکنون توسط همه جغرافیدانان مورد استناد قرار می‌گیرد.
انسان‌های اولیه نیز ضرورت و اهمیت نقشه‌ها را درک کرده و با ترسیم اشکالی روی دیوار غارها یا کتیبه‌های سنگی سعی کرده‌اند از آنها در مسیریابی استفاده کنند. نقشه‌برداری گام مهمی در پیشرفت نژاد بشر است. ترسیم نقشه در رشد و توسعه فکری به انسان کمک کرده و نسل به نسل توسعه و تکامل‌یافته است. در دوره قرون وسطی، نقشه‌های اروپایی بیشتر بر اساس دیدگاه‌های مذهبی کشیده می‌شدند. در طول قرن هفدهم تا قرن نوزدهم، نقشه‌ها با استفاده از تکنیک‌های علمی، دقیق‌تر شد.

[irp posts=”2353″ name=”نقشه‌ تهران + دانلود رایگان”]

[irp posts=”2695″ name=”شگفت‌انگیزترین عجایب دنیا + عکس”]

پس از جنگ جهانی اول، استفاده وسیع از عکاسی هوایی به پیشرفت پروسه نقشه‌برداری بسیار کمک کرد. اختراع قطب‌نما، تلسکوپ و غیره نیز به نوبه خود به این علم کمک شایانی نمودند. پیشرفت تکنولوژی و الکترونیک در اواخر قرن بیستم منجر به یک انقلاب جدید در ترسیم نقشه شد. دستگاه‌های سخت‌افزاری کامپیوتر مانند چاپگرها، اسکنرها و الگوریتم‌های پیشرفته پردازش تصویر و تجزیه و تحلیل فضایی، توانایی تولید نقشه‌های باکیفیت را به حد اعلای خود رساندند. در حال حاضر کشیدن نقشه جهان با استفاده از عکس‌های دقیق ماهواره‌ای و دستگاه‌های پیشرفته اندازه‌گیری به امری ساده تبدیل شده است. هر ساله به جهت ثبت تغییرات به وجود آمده، این نقشه‌ها بروز شده و از روی عکس نقشه جهان و سایر پارامترهای محاسبه‌ای، سری جدید مخصوص به آن سال تهیه و منتشر می‌گردد.

نقشه جهان در یک صفحه را میتوانید از اینجا دانب

کشیدن نقشه جهان از دوران باستان یکی از دغدغه‌های مهم بشر بوده است. اهمیت نقشه و نقشه‌برداری برای انسان‌ها در طول تاریخ اثبات‌شده، ازاین¬رو همواره در تلاش بوده‌اند تا یک نقشه دقیق را ترسیم کنند.

[ps2id id=’2′ target=”/]

انواع مختلف نقشه جهان

در این بخش انواع مختلف نقشه دنیا را به طور مختصر توضیح داده ایم:
نقشه فیزیکی جهان: به مستندسازی ویژگی‌های طبیعی کره زمین نقشه فیزیکی میگویند. این نقشه به طور کلی چیزهایی مانند کوه‌ها، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها را نشان می‌دهد. آب‌ها معمولاً آبی نشان داده‌شده و ارتفاعات و کوه‌ها اغلب بارنگ‌ها و سایه‌های مختلفی از طیف قهوه‌ای یا خاکستری ترسیم می‌گردند. سبز معمولاً نشانه مناطق کم ارتفاع و جلگه‌ای است. تصویر شماره 1، نقشه فیزیکی از زمین است. مناطق ساحلی کم ارتفاع با سبز تیره و ارتفاعات با رنگ‌های پرتقالی تا قهوه‌ای به نمایش درآمده‌اند و رودخانه‌ها، دریاها و اقیانوس‌ها آبی‌رنگ هستند.

نقشه کل جهان - نقشه جهان
نقشه کل جهان

نقشه توپوگرافی جهان: این نوع از نقشه شبیه به نقشه فیزیکی است با این تفاوت که ویژگی‌های مختلف فیزیکی توسط خطوط نمایش داده می‌شوند. برای مثال در صورتی که بخواهند یک کوه مرتفع را نمایش دهند خطوط حدودی را نزدیک به هم رسم می‌کنند. هرچه قدر که خط‌ها به هم نزدیک باشند، به این معنی است که زمین در آن ناحیه شیب‌دارتر است.
نقشه سیاسی جهان: نقشه جهانی سیاسی ویژگی‌های توپوگرافی مانند کوه‌ها را نشان نمی‌دهد. تمرکز این نوع از نقشه تنها بر مرزهای سیاسی کشورها و قاره‌هاست. در صورت بالا بودن مقیاس، مرزهای شهری و استانی نیز قابل مشاهده بوده و در کل برای دانستن حدود مرزی از آن بهره می‌گیرند.
نقشه آب و هوایی جهان: نقشه آب‌ و هوایی نشان‌دهنده اطلاعات مربوط به آب و هوا بوده و مواردی مانند مناطق خاص آب و هوایی بر اساس درجه حرارت، میزان برف منطقه یا میانگین روزهای ابری را نشان می‌دهند. در این نوع نقشه به طور معمول از رنگ‌ها برای نشان دادن مناطق مختلف آب و هوایی استفاده می‌کنند.
نقشه جاده‌ای جهان: این نوع از نقشه استفاده عمومی‌تر و گسترده‌تری بین مردم دنیا دارد. بزرگراه‌ها و جاده‌های اصلی و فرعی ازجمله اطلاعات مهمی هستند که از نقشه جاده‌ای استخراج می‌گردند. همچنین مکان‌هایی مانند فرودگاه‌ها، شهرها و نقاط محبوب مانند پارک‌ها، اردوگاه‌ها و بناهای تاریخی در این نقشه ترسیم‌شده‌اند. معمولاً بزرگراه‌های اصلی با خطوط ضخیم و قرمز و جاده‌های باریک‌تر و کوچک‌تر با خطوط کمرنگ‌تر نشان داده می‌شوند.
نقشه موضوعی جهان: این نوع از نقشه بر روی یک موضوع خاص متمرکز است. برای مثال تغییرات جمعیتی بین دو تاریخ یا میزان استخراج نفت، می‌توانند موضوعات این نقشه‌ها باشند.

[ps2id id=’3′ target=”/]

مشخصات کلی نقشه جهان در حال حاضر

در حال حاضر 195 کشور در جهان وجود دارد که از این مجموع 193 کشور عضو سازمان ملل متحد هستند. این کشورها در هفت قاره بانام‌های آسیا، آفریقا، اروپا، استرالیا، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و قطب جنوب دسته‌بندی‌شده‌اند. آسیا با مساحت 44،579،000 کیلومترمربع پهناورترین قاره جهان است که 4،436،224،000 نفر جمعیت دارد. 48 کشور در این قاره واقع‌شده و به‌اصطلاح آسیایی هستند. آفریقا با مساحت 30،221،532 کیلومترمربع دارای 54 کشور و 1،216،130،000 نفر جمعیت است. استرالیا 8،525،989 کیلومترمربع مساحت دارد و دارای 39،901،000 نفر جمعیت و سه کشور است. قطب جنوب با مساحت 14،000،000 کیلومترمربع، 1،106 نفر جمعیت داشته و هیچ کشوری ازنظر حدود مرزی و سیاسی در آن تعریف‌نشده است. مساحت اروپا 10،180،000 کیلومترمربع بوده، دارای 50 کشور و 738،849،000 نفر جمعیت است. آمریکای شمالی 24،709،000 کیلومترمربع مساحت داشته، 23 کشور در آن وجود دارند و جمعیت 579،000،024 نفر در آن زندگی می‌کنند. آمریکای جنوبی با 17،840،000 کیلومترمربع مساحت 12 کشور را در خود جای‌داده و 422،535،000 نفر جمعیت دارد.

نقشه جهان یک نمایش بصری از کل جهان است که در انواع مختلفی ارائه می‌شود. نقشه فیزیکی، توپوگرافی، آب و هوایی، سیاسی و جاده‌ای نمونه‌هایی از نقشه جهانی هستند که تفاوت آنها در به نمایش گذاشتن کوه‌ها و دریاها و سایر بخش‌های زمین است. نقشه‌های سیاسی بعد از نقشه جاده‌ای، پرکاربردترین نوع نقشه‌ها هستند. اگر می‌خواهید نقشه دنیا را به‌صورت فارسی مشاهده کنید کافی است عبارت نقشه جهان فارسی را در گوگل سرچ کنید تا به نمونه‌های بی‌شماری از آن دسترسی یابید. نقشه جهان فارسی اطلاعات جامع و کاملی را به زبان فارسی به شما ارائه خواهد داد.

اشتراک گذاری این پست

16 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.